Aktiviteter skaber glæde og fællesskab

Det forøger livskvaliteten

Vi mødes hver 3. torsdag

Vi holder til på Marselis Centret, P.P.Ørumsgade 11, i bygning 20. Det er så heldigt, at vi må  bruge kantinen, der hørte til DemensCafeen, da den eksisterede.

Fællesmødet hver 3. torsdag er venneforeningens vigtigste aktivitet. For når vi mødes så ofte, holder vi fællesskabet i live.

Møderne starter kl. 17, hvor formanden eller andre , har informationer, der skal deles. Mellem kl. 18 og 20 er der fællesspisning og råhygge. Nogle gange er der inviteret folk ude fra, enten til at underholde med sang og musik, eller folk der har vigtige informationer fra demens området, eksempelvis at fortælle om lovgivningen om fremtidsfuldmagter, og anden vigtig information.

Vi afholder pårørende møder, når enkelte eller flere medlemmer har behov for det. Vi giver hinanden sparring, og ofte er det de svære ting, der drøftes.

Udflugter og kortere ferier

At rejse er at leve, skrev H.C.Andersen. Men for den pårørende og den demensramte, er situationen ofte en anden. Et stykke henne i demens sygdommen stopper mange med at rejse ud.For det bliver for krævende og usikkert. Hvad nu hvis der sker noget, og man står alene i udlandet?

Vores venneforening sørger for, at rejseaktiviteterne kan fortsætte, til stor glæde for både den syge og raske. Vi startede med at rejse i 2014, og rejsemålene har været her i Danmark og mange gange forskellige steder i Tyskland. Varigheden var i starten en uge; nu er det højst fire døgn. Til gengæld har vi øget antallet af en-dags ture og udflugter. Og alle er trygge, fordi vi er sammen om at hjælpe de demensramte. Det giver ro, også til den enkelte pårørende.

Se billeder fra nogle af vores rejser i undermenuen Tidligere rejser.

 

Arrangementer og begivenheder i 2020

Indtil coronavirusen er ovre, og indtil der åbnes op for, at vi igen må forsamles i et større antal, er vores møder og arrangementer aflyst

forår 2020

Hvis ikke andet er nævnt, starter vores fællesmøder på MarselisCentret kl. 17

20. februar

Fastelavnsfest, fællesspisning.  Vi slår katten af tønden. Husk hatte.

12. marts

Fællesspisning. Bagefter ønskekoncert. Tænk på en sang eller musik, du gerne vil høre. Fortæl gerne os andre, hvad den betyder for dig, inden den afspilles. 

02. april

Fællesspisning og hyggeligt samvær

23. april

Fællesspisning.

I samarbejde med Demensfællesskabet Østjylland inviterer Demens Caféens Venner til
1 times intim Gospelkoncert med den dygtige færøske sangerinde Linda Andrews.
Nogle af jer kender hende måske fra X Factor, hvor hun vandt konkurrencen i 2009. Se programmet for aftenen her

14. maj

Fællesspisning. Herefter et spændende foredrag om livskvalitet, forebyggelse og sundhedsfremme ved Anne Dorthe Prisak, Aarhus kommune

04. juni

Fællesspisning og hyggeligt samvær

08. juni

Vi skal på heldagstur til Aarø, også kaldet Lillebælts perle.

Aarø er beliggende i Lillebælt, ved udmundingen af Haderslev Fjord. Aarø er placeret i et område, som er betegnet ved at være et særligt værdifuldt kystområde.

Øen er beliggende ca. 1,5 fra fastlandet. sejltiden til Årø er ca. 7 til 8 minutter og der sejles ca. hver time. Det giver øen en stærk placering som et yndet turist- og feriemål.

Vi skal både opleve naturen og stilheden, men også besøge en vingård, se bevaringsværdige bygninger og indtage frokost  på en af øens spisesteder.

Vi mødes kl. 08.30 på Marseliscentret og er hjemme igen ca. kl. 18.

Se programmet for turen, tryk her

 

 

13. juni

Byvandring i Ø-gadekvarteret. Vi mødes ved Beboernes hus, Sølystgade 30, kl. 13. Herefter en spændende byvandring, hvor Thomas Kruse viser rundt. Vi skal se udvalgte huse og steder, og høre om historien bag. Men vi skal også høre om nutiden og de visioner, beboerne har for Ø-gaderne. Rundturen varer ca. halvanden time. Vi slutter af med eftermiddagskaffe i Beboernes hus.

Sommerferie

En rigtig god sommerferie til alle

Efterår 2020

Hvis ikke andet er nævnt, starter vores fællesmøder på MarselisCentret kl. 17

30. juli

Fællesspisning og hyggeligt samvær

20. august

Fællesspisning og hyggeligt samvær

10. september

Fællesspisning og hyggeligt samvær

14. - 19. september

Sommertur til Harzen, se det spændende program ved at trykke HER 

 

01. oktober

 Fællesspisning, pårørendemøde og hyggeligt samvær

 

22. oktober

Fællesspisning og hyggeligt samvær

 

12. november

Fællesspisning og hyggeligt samvær

 

27. november

Julefrokost

 

Vær opmærksom på, at der i kalenderen løbende kan blive indsat nye arrangementer og begivenheder.