Jeg er din webredaktør

på demenscafeensvenner.dk

 Har du problemer med hjemmeside

 

kan du kontakte mig på 

 

Mobil: 21767240

 

Poul Erik Jacobsen 

e-mail: pjacobsen2@me.com 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En personlig hilsen fra webredaktøren

En personlig hilsen til alle i vores venneforening, og til Janni og Mia i Demensfællesskabet Østjyllang samt til vores sommerfuglevenner i Holstebro.

Sidst vi mødtes på MarselisCentret (den 12. marts) kunne jeg ikke lade være med at bemærke en tristhed og en træthed i manges ansigter. Denne coronaepedimi, vi er midt i, vender jo op og ned på vores hverdag og daglige rutiner.Det er let nok at bestemme, at demensramte på plejehjem ikke må få besøg, og at hjemmeboende skal holde sig indendørs. Måske er det nødvendigt, men de der ikke selv har været der, kender ikke de omkostninger og den smerte det fremkalder hos de demensramte og deres pårørende.

Søndag eftermiddag havde jeg fået nok af den endeløse strøm fra medierne, om Corona epidemien. Jeg trængte til stilhed og fordybelse.

I årene med Gerda`s demenssygdom lyttede vi til al slags musik. Og i søndags kom jeg til at tænke på året 2009, og hvad vi lyttede til. Gerda var kommet på den anden siden af sin sorgproces, og var startet på DemensCafeen. Hun blev glad og mild, som I der kendte hende, sikkert kan huske.

Jeg selv fik en nedtur i den periode. Var træt, udmattet og trist til mode. Mærkeligt, for jeg skulle jo være glad, fordi Gerda var det. Jeg begyndte at lede efter musik, der kunne lindre.

Vi siger ofte til hinanden; op med humøret, det skal nok gå. Og i venneforeningen skaber vi glæde, hygge og samhørighed. Det samme gør Janni og Mia i Demensfællesskabet Østjylland og vores sommerfuglevenner i Holstebro.

Men det er lige så rigtigt og naturligt, at den enkelte kan føle sig trist til mode. Og man skal ikke jage denne tristhed væk, når den indfinder sig, men give den sin tid. Jeg vil tillade mig at hjælpe lidt med musik, og det vil glæde mig, hvis du er modtagelig.

To kunstnere betød meget for mig dengang i 2009. Leonard Cohen med hans hæse og melankolske stemme samt Ernesto Cortazar, en mexikansk komponist og pianist. Så når du er trist til mode, så prøv at finde en stund hvor du er alene, og lyt til hans vidunderlige pianospil.

En kærlig hilsen

Poul Erik

 

Det første nummer hedder El trieste (det triste). Hvis du sidder godt, så prøv at lukke øjnene, og luk alt ude. Så vil du måske opleve, at musikken fører dig steder hen. (Brug hovedtelefon eller musikanlæg).

 

 Det andet nummer hedder Flowers for the beautiful person you are. Så hvis du ikke kan opdrive rigtige blomster til den du holder af, så må du nøjes med de virtuelle her i videoen. Men så får du til gengæld smuk musik i stedet.